Pedicurepraktijk Ninea

 Voor mooi verzorgde en gezonde voeten

De praktijk


Hygiëne 

In de praktijk wordt gewerkt volgens de code van de voetverzorging en de code van HAM (hygiëne, Arbo en Milieu). De codes schrijven drie methodes voor om het aantal micro-organismen te bestrijden namelijk: reinigen, desinfectie en sterilisatie. In de praktijk gebruiken wij alle drie de technieken. Eerst worden de instrumenten en hulpmiddelen voorgereinigd met water en Gigasept (hoogwaardig en bacterie dodend reinigingsmiddel voor instrumenten), vervolgens worden de instrumenten en hulpmiddelen in de ultrasoon reiniger geplaatst eveneens met Gigasept. De ultrasoon reiniger zorgt er met ultrasoon geluidstrillingen dat de instrumenten hoogwaardig worden gereinigd. De laatste stap is dat de instrumenten en hulpmiddelen separaat worden verpakt en in de autoclaaf gesteriliseerd worden. De werking van de autoclaaf is gebaseerd op temperatuur waarin de bacteriën worden gedood. De autoclaaf bouwt een druk op en zorgt tegelijk voor een temperatuur van 134 graden Celsius dit is de temperatuur waarbij geen enkele micro-organisme overleeft. Zoals u al merkt, hygiëne staat bij ons hoog in het vaandel! Tevens staan wij ingeschreven bij Provoet. 


Pedicure-unit 


In de praktijk wordt gewerkt met een professionele pedicure-unit. De pedicure-unit is bijzonder, omdat de behandelstoel uniek en handgemaakt is en tevens uitzonderlijk comfort biedt. Daarbij is de pedicure-unit trillingvrij en in het handstuk zit een geïntegreerde waterverneveling die er voor zorgt dat de behandeling zeer aangenaam en geheel pijnloos is. 

Verzorgingsproducten


De verzorgingsproducten die wij in de praktijk gebruiken zijn parabeen en proefdiervrij. Parabeen is een chemische stofbinding die een hoog conserverende werking biedt, hierdoor kunnen cosmetica producten veel langer worden bewaard. Tegenwoordig hebben we veel meer natuurlijke en minder schadelijke vervangers die tevens ook een beter en mooier resultaat bieden, van het laatst genoemde maken wij gebruik. Voor meer product informatie zie pagina 'Behandelingen'.